yurtdisi Yurtdışında sosyal yaşam öğrencinin yapısına göre çok değişmektedir. Kimi öğrenci gece eğlenip gündüz uyumayı tercih ederken kimileri ise gündüz yaşayıp gece daha sakin kalmayı tercih ederler.

Bildiğiniz üzere yurtdışında okuma deneyimi herkesin kafasında her gece yapılan partiler, gidilmeyen dersler ve seyahatler olarak canlanmaktadır. Çoğu öğrencide böyle bir deneyim yaşamaktadır. Ancak kimisi başlangıçta yaşayıp yorulurken kimisi bu tempoyu çok uzun zaman sürdürmektedir.

Açıkçası her gün yapılan bu tarz aktiviteler sağlığa çok zararlı olmaktadır. Gündüzler bütün gün yatakta ve yorgunluk hissiyle geçirilmekte ve akşamlarıda bütün para alkole harcanmaktadır. Bu sebeple bu sistemi düzene oturtmak çok önemlidir. Haftanın en azından 2 akşamı dinlenmek ve kendinize zaman ayırmak, gündüz aktiviteleri de yapmak ve en önemlisi farklı alternatifler yaratmak çok doğrudur.

Yurtdışında eğitim alıp müze ve özel tarihi alanları görmeyen çok insan vardır. Hem yaşadığınız kültürü anlamak hem de yaşadığınız ülkenin yaşam tarzını öğrenebilmek için bu dengeyi kurmak çok önemlidir. Bu sebeple yapılabilecek en önemli tavsiyelerden biri, herşeyi dozunda yaşamak ve herşeyi tatmaktır. Diğer türlü hem geçirilen zamandan birşey anlaşılmıyor hem de Türkiye’ye geri dönüldüğü zaman eksiklik hissi oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir